OOPS kiinnostaa terveydenalan yrityksiä

Hyvinvointiin, kansainvälisyyteen ja kestävään kehitykseen panostava kohtaamisten keidas, NCC:n OOPS, vetää puoleensa terveydenalan yrityksiä. Muuttoa Espoon Leppävaaran Hatsinanpuistoon odottavat jo innolla Astellas Pharma ja ResMed.

Syksyllä 2021 valmistuva OOPS on asettunut ainutlaatuiseen paikkaan, jossa julkisen liikenteen solmukohta kohtaa luonnonläheisen ympäristön. Hiljattain lopulliseen uomaansa laskettu ja tontin läpi kulkeva Monikonpuro tuo alueelle persoonallisuutta ja yhdistävää vetovoimaa.

”OOPS’in konsepti on rakennettu ihmisten hyvinvoinnin ympärille kansainvälisten yritysten näkökulmasta hyvällä sijainnilla höystettynä. Terveydenhuoltoalalla toimivien yritysten luottamus kertoo siitä, miten yritykset mieltävät OOPS’in toimitilaratkaisut”, NCC:n projekti-insinööri Markus Pahikkala sanoo.

OOPS´iin muuttavilla yrityksillä on Pahikkalan mukaan tahtotila varmistaa omien tilojensa toimivuus juuri heidän työskentelyään varten. OOPS´in toimitilaratkaisu on joustava erilaisten työtilojen rakentamisen suhteen, minkä myötä asiakkaiden tarpeiden sovittaminen on sujunut jouhevasti hyvässä yhteistyössä.

”On mielenkiintoista nähdä, miten samalla alalla työskentelevät työntekijät löytävät OOPS´issa toisensa. Korkea yhteinen sisääntuloaula, jossa kiinteistön kokonaisvaltaisesta ravintolapalvelusta vastaava Juvenes Oy pyörittää kahvilatoimintaansa, mahdollistaa vuokralaisten kohtaamisen. Tavoitteenamme on varmistaa arjen sujuvuus jokaisena päivänä”, Pahikkala summaa.

Kohti inspiroivia uusia tiloja

Syksyllä 2021 tapahtuvaa muuttoa OOPS´in näköalapaikalle odotetaan lääkeyritys Astellas Pharmassa jo innolla. Japanilainen lääkeyritys tutkii ja kehittää uusia alkuperäislääkkeitä mm. urologian alueella ja syöpätautien hoitoon.

”Heti on tarkoitus kolkutella, kun talon ovet avautuvat”, maajohtaja Jouni Helin sanoo hymyillen.

”Olemme toimineet Teknopoliksen tiloissa Espoossa jo 11 vuotta. Koska halusimme uudet ja toimintaamme paremmin tukevat tilat, lähdimme kartoittamaan vaihtoehtoja työntekijöidemme toiveiden ja sijainnin mukaan.”

”Espoon Leppävaara osoittautui parhaaksi sijainniksi kulkuyhteyksien ja palvelujen suhteen. Uudet, modernit ja toimivat tilat takaavat meille miellyttävän ja stimuloivan ympäristön. Terveydenhuollon ammattilaisia työllistävänä lääkeyrityksenä hyvinvoinnin teemat tulevat luonnollisesti vahvasti esiin.”

Uudet tilat, uudet toimintatavat

Yhteistyö NCC:n kanssa on toiminut Helinin mukaan koko ajan ammattimaisesti. Uusien toimitilojen odotetaan tarjoavan erinomaisen toimitilaratkaisun pitkäksi aikaa. Globaalina yrityksenä myös kestävä kehitys on mukana kaikessa toiminnassa.

”Uudessa toimintaympäristössä tärkeintä on entisestä putkimaisesta tilasta avoimeen, aiempaa käytännöllisempään ja tiimityötä tukevaan tilaan siirtyminen. OOPS´in kansainvälinen, hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen panostava konsepti sekä alueen palvelut istuvat toimintaamme ja toiveisiimme.”

”Koronavuosi ei ole vaikuttanut toimitilojen suunnitteluun suuremmin, mutta syksy näyttää, miten toiminnot muotoutuvat. Uudet tilat ovat aina uusi mahdollisuus muokata toimintatapoja, joten pääsemme aloittamaan ikään kuin puhtaalta pöydältä. Uudet tilat ovat käyntikortti yrityksestä ulospäin”, Helin tuumii.

Uusi aika koittaa koronan jälkeen

OOPS´iin suuntaa syksyllä myös kansainvälinen, lääkintälaitteita valmistava ResMed, joka toimii globaalisti 140 maassa. Yritys on erikoistunut uniapneaan, unidiagnostiikkaan ja hengityshoitolaitteisiin.

”Haluamme panostaa viihtyvyyteen ja antaa kaikille työntekijöillemme mahdollisuuden työskennellä modernissa, turvallisessa ja inspiroivassa ympäristössä. Uusi toimitilamme avaa uuden ajan koronan jälkeiselle elämälle”, toimitusjohtaja Jussi Vuorela sanoo.

”OOPS´in valinnassa ratkaisevia tekijöitä ovat olleet sijainti sekä modernin rakennuksen tarjoamat mahdollisuudet. Toimitiloilla on henkilökunnan näkökulmasta merkittävä rooli. OOPS´issa pääsemme nostamaan työhyvinvoinnin uudelle tasolle.”

Kiinnostava konsepti toiveiden mukaan

Vuorela näkee toimitilojen roolin erityisestä tiimityötä kehittävästä näkökulmasta. ResMed on panostanut uusissa tiloissa aiempaa suurempiin yhteisiin tiloihin, joihin henkilökunta voi kokoontua lisääntyneen etätyön ohella turvallisesti ja viihtyisästi.

”OOPS´in konsepti on erittäin kiinnostava ja se istuu täydellisesti ajatusmaailmaamme. Odotamme jo muuttoa ja sitä hetkeä, kun pääsemme nauttimaan modernista työympäristöstämme sekä verkostoitumaan OOPS´in muiden yritysten kanssa”, Vuorela sanoo.

”Yrityksen muutto uusiin tiloihin on iso prosessi kansainvälisessä organisaatiossa, mutta NCC:n kanssa kaikki on sujunut erittäin joustavasti. Uskomme projektin jatkuvan hyvässä hengessä aina fyysiseen muuttoon asti ja sen jälkeenkin.”

www.oopsespoo.fi

Muita mielenkiintoisia uutisia