Toimitilat ovat yrityksen vahvuus

Kun Analyse2 Oy:ssä lähdettiin miettimään muuttoa, sijainti oli 13 vuoden kokemuksella selvä. Uudet toimitilat löytyivät NCC:n kehittämästä uudiskohteesta, Espoon Leppävaaran OOPS´ista. Uusia kohtaamisia odotetaan jo malttamattomasti.

Vähittäiskaupan brändeille sekä kauppaketjuille tekoälyyn ja analytiikkaan perustuvia ohjelmistoja ja käyttäjälähtöisesti optimoituja ratkaisuja tarjoava Analyse2 on hyvässä kasvuvauhdissa. Suomalaisyritys on parhaillaan valloittamassa Pohjoismaiden markkinoita ja suunta on seuraavaksi kohti Eurooppaa ja muutakin maailmaa.

Vuonna 2004 perustettu yritys on viihtynyt Espoon Leppävaaran nykyisissä toimitiloissaan pitkään. Yrityksen kasvun myötä tilat alkoivat kuitenkin olla hajallaan useassa kerroksessa, mikä vähensi koko henkilökunnan yhteisiä arkisia kohtaamisia.

”Lähdimme kartoittamaan uuttaa paikkaa ja otimme henkilöstön heti mukaan. Yksi asia kävi nopeasti selväksi: haluamme jäädä Leppävaaraan keskeisen sijainnin, hyvien liikenneyhteyksien ja erinomaisten palvelujen takia”, toimitusjohtaja Janne Anttila kertoo.

Toimitusjohtaja Janne Anttila, Analyse2 Kuva: Analyse2

Uusissa tiloissa kaikki kohdillaan

Uusilta tiloilta toivottiin erityisesti erilaisia tiloja erilaisiin tarpeisiin – ja kaikki samaan kerrokseen. Tilakartoituksessa Leppävaarasta löytyi sopivia vaihtoehtoja. Kun niitä esiteltiin henkilöstölle, ykkönen ja suosikki löytyivät helposti.

”OOPS vei voiton. Tuttu sijainti, täysin uudet, modernit, muokattavat, tyylikkäät ja valoisat tilat sekä hyvät palvelut tekivät vaikutuksen. OOPS tarjosi myös parhaan potentiaalin yrityksen kasvua ja kehitystä ajatellen”, Anttila sanoo.

Analyse2 muuttaa joulukuun 2021 alussa OOPS´in kahdeksanteen kerrokseen reilun 900 neliön tiloihin noin 60 henkilön voimin. Uusissa tiloissa kaikki tilat loksahtivat oikeille kohdilleen sopivalla tavalla: tiimitilat, neuvottelutilat, yhteiset tilat, työpisteet, hiljaiset tilat ja keittiöt.

”Ihan alkuun olimme kiinnostuneita OOPS´issa ihan toisesta tilasta, mutta emme saaneet sitä suunnitelmia pyörittäessämme sittenkään toimivaksi. Meille ehdotettiin uutta vaihtoehtoa, joka osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi. NCC:lle kiitos joustavuudesta ja aktiivisuudesta”, Anttila toteaa.

Nyt elokuussa valmistuvan OOPS’in ensimmäiset toimistotalot sijaitsevat vehreän Monikonpuron varrella Leppävaarassa. Kuva: NCC

Hyvä syy lähteä työpaikalle

Kuten monessa yrityksessä, myös Analyse2:ssa on tehty koronan takia etätöitä puolisentoista vuotta. Pitkä etämoodi ilman aitoja kohtaamisia on vaikuttanut tiimityöskentelyyn sekä yhteiseen ideointiin, jos toisaalta etätyöhön tottumisesta on ollut hyötyäkin tulevaisuutta ajatellen.

”Etätyö vauhdittaa kasvavaa kansainvälistä toimintaamme. Se on tehokasta ja säästää niin aikaa kuin rahaa, mutta nyt kaipaamme myös muuta. Kaikki odottavat jo sitä hetkeä, kun pääsemme muuttamaan uusiin tiloihin ja tekemään yhdessä töitä”, Anttila sanoo.

OOPS tarjoaa Anttilan mukaan lisäarvoa, jonka takia työpaikalle halutaan lähteä. Jo sisääntuloaulaan astuminen tuottaa elämyksen, ja samaa toivotaan omilta tiloilta, jotka toteutetaan mittatilaustyönä toiveiden mukaan. Sillä on väliä, miltä tilat näyttävät ja tuntuvat.

”Toimitiloilla on suuri merkitys niin nykyisen henkilöstömme hyvinvoinnin ja viihtyvyyden kuin myös rekrytoinnin kannalta, kun kisaamme huippuosaajista. Toimitilat ovat ehdottomasti tärkeä osa vahvuuttamme.”

Analyse2:n uusien toimitilojen suunnittelussa on käytetty väri- ja materiaalimaailmaa, jonka avulla tilaan saadaan luotua kodikas, lämmin ja kutsuva tunnelma. Kuva: Profit Interior

Isossa kuvassa kestävästi

Hyvinvoinnin ja kansainvälisyyden ohella modernit toimitilat ja ratkaisut sekä hyvä sijainti vastaavat Analyse2:n ajatusmaailmaan kestävän kehityksen näkökulmasta. OOPS´issa kiinnostavia mahdollisuuksia voivat tarjota myös yhteiskäyttötilat ja verkostoituminen muiden yritysten kanssa.

”Kestävä kehitys on isossa kuvassa osa toimintaamme. Ohjelmistoyrityksenä pystymme tarjoamaan omille asiakkaillemme ratkaisuja, jotka edistävät vastuullista toimintaa esimerkiksi vähentämällä ruokahävikkiä”, Anttila kertoo.

OOPS Top 5 by Analyse2

  1. Tuttu sijainti Leppävaarassa
  2. Hyvät liikenneyhteydet kaikilla kulkuvälineillä, pyöräparkki sekä pysäköintitilat
  3. Monipuoliset palvelut ml. kauppakeskus ja hotelli
  4. Omien tilojen muuntojoustavuus, kasvuvara
  5. Uutuusarvo, modernit tilat

Lue lisää OOPS’ista: www.oopsespoo.fi

 

Muita mielenkiintoisia uutisia