Espoon Leppävaarassa juhlittiin OOPS’in rakentamisen aloitusta

Leppävaaraan nousee yksi pääkaupunkiseudun suurimmista kiinteistökehityshankkeista, joka tuo alueelle lähes 100 000 neliömetrin edestä toimisto- ja liiketilaa, vapaa-ajan toimintoja, hotellin sekä asuntoja. NCC on kehittänyt alueen Hatsinanpuistoon uuden konseptin OOPS’in, jossa hyvinvointi, luonto ja yhteistyö tukevat liikkuvaa työelämää. Ilmastonmuutoksen vaikutukset huomioidaan alueen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Hatsinanpuiston alue sijoittuu näkyvälle paikalle Kehä I:n, pääjunaradan ja tulevan Raide-Jokerin risteykseen. Monipuolisia palveluja tulevat käyttämään myös Hatsinan lähivaikutusalueella asuvat yli 20 000 ihmistä ja 15 minuutin ajoajan säteellä lähes 500 000 asukasta.

Ison rakennusprojektin käynnistymistä juhlittiin peruskiven muuraustilaisuudessa 2.10.2019. Ensimmäinen rakennusvaihe käsittää kaksi toimistorakennusta sekä pysäköintitalon, jotka valmistuvat elokuussa 2021. Alueelle rakennetaan vaiheittain yhteensä viisi toimistotaloa, hotelli sekä asuntoja. Toimistotalojen alimpiin kerroksiin on suunniteltu tilaa ravintola- ja kahvilapalveluille sekä co-working -työskentelyyn. Lisäksi keskittymään tulee liiketilaa Sellon tarjontaa täydentäville kaupoille sekä elämyskeskus liikunta- ja hyvinvointipalveluille.

– Hatsinanpuiston palvelu- työpaikka- ja asuntoalue toteuttaa hyvin Espoon kaupungin strategisia tavoitteita asumisen, työpaikkojen ja palveluiden sijoittumisesta hyvien joukkoliikenneyhteyksien varteen. Hanke edistää myös Espoon ilmastotavoitteiden ja -sitoumusten saavuttamista, kertoo Espoon kaupungin teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

OOPS kannustaa tekemään kestäviä valintoja

NCC on mukana Espoon uudistuvassa kaupunkikuvassa sekä suunnittelijana sekä rakentajana. Rakennushankkeet konseptoidaan ja niissä huomioidaan koko alueen toimivuus.

– OOPS eli Oasis Of Professionals kuvaa kohtaamisten keidasta, urbaania puistonaapurustoa, jota Espoossa ei vielä ole. Alueen puut, portaat, polut ja Monikonpuro kannustavat liikkumiseen ja lisäävät hyvinvointia. Yhteisöllisyys ja jakamistalous näkyvät toimijoiden arjessa, kertoo hankkeen projektijohtaja Pirkka Pikkarainen NCC:ltä.

OOPS´in ensimmäisestä toimistotalosta lasketaan hiilijalanjälki, ja sen suunnittelussa ja sisäilmaolosuhteissa huomioidaan ilmastonmuutoksen ennusteet. Jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmät säätyvät ihmismäärien, lämpötilojen ja hiilidioksidipitoisuuksien mukaan. Säästetty ja tuotettu energia infotaan reaaliaikaisen seurannan myötä tilojen käyttäjille. Tilojen materiaalivalinnat ovat mahdollisimman pitkäikäisiä, kierrätettyjä ja ympäristöystävällisiä.

Tavoitteena on saada toimistorakennuksille BREEAM-ympäristöluokituksen mukainen Excellent-sertifikaatti.

Kaupunkia suunnitellaan yhdessä

Toimitiloja suunnitellaan niin, että niissä olisi mahdollisimman korkea käyttöaste. NCC:n kohteista kerätään tietoa ja palautetta ihmisiltä, jotka asuvat ja työskentelevät alueella.

– Kuka tahansa voi esimerkiksi ladata puhelimeensa tekoäly-yhtiö CHAOS:in sovelluksen ja kertoa meille sen välityksellä mitä alueelle kaivataan, Pikkarainen kuvaa.

Varma on ostanut kohteesta 18 500 neliömetrin toimistokampuksen, johon tulee päävuokralaiseksi ohjelmistoyhtiö Trimble Solutions Corporation.  Toimitilahanke toimii showcasena Trimblen rakentamisen tuotteille. Rakentamisessa hyödynnetään useita Trimblen digitaalisia rakentamisen työkaluja.

– Varma omistaa läheisen Panorama Tower -toimistokiinteistön, ja OOPS on erinomainen lisä Varman kiinteistösalkkuun. Toimitilakohteesta luodaan toimiva ja moderni toimistokampus yhteistyössä tulevan päävuokralaisen Trimblen ja myyjän NCC Property Developmentin kanssa, sanoo Varman kiinteistöistä vastaava johtaja Ilkka Tomperi.

Lisätietoja: 

Petri Bergström, maajohtaja, NCC Property Development, puh. 050 331 4602, petri.bergstrom@ncc.fi
Pirkka Pikkarainen, projektijohtaja, NCC Property Development, puh. 050 433 1300, pirkka.pikkarainen@ncc.fi
Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, puh. 050 305 4718, satu.holm-jumppanen@ncc.fi

www.oopsespoo.fi

OOPS lukuina


Valmistumisarvio 2021: 18.500 kem2

  • Työtilaa: 18.500 kem2, josta kahvila-, ravintola- ja co-working-tiloja 1.000 kem2
  • Pysäköintioikeuksia: 379 kpl, Pyöräparkkeja: 315 kpl, joista katettuja 225 kpl

Valmistumisarvio 2022-2023: 51.000 kem2

  • Työtilaa: 20.000 kem2
  • Kauppaa ja elämyksiä: 20.000 kem2
  • Hotellitilaa: 11.000 kem2

Valmistumisarvio 2024-2025: 10.000 kem2

  • Kauppaa ja elämyksiä: 10.000 kem2

Muita mielenkiintoisia uutisia