Toimitilavuokralaiset hakevat nyt kestäviä ratkaisuja

Espoon Leppävaaraan nouseva OOPS´in korttelikokonaisuus toteutuu vastuullisuutta korostaen. Kestävää kehitystä tukevia valintoja arvostavat myös toimitiloja etsivät vuokralaiset. Tässä uudiskohteessa tekniikka ja tunne kohtaavat niin sisällä, ulkona kuin naapurustossa.  

OOPS´in näyttävä toimitilahanke toteutetaan kestävän kehityksen mukaisesti kansainvälisen BREEAM-ympäristösertifikaatin Excellent-tasolle. BREEAM on NCC:llä vakiintunut tapa toimia yli kymmenen vuoden kokemuksella. Kestävä kehitys alkaa jo suunnittelupöydältä.

Kaksi ensimmäistä OOPS´in toimistotaloa ja puistoalue valmistuvat syyskuussa 2021, joten keskellä kehittyvää Leppävaaraa ollaan jo pitkällä. Kun kaikki on aikanaan valmista, Espooseen on syntynyt uudenlainen kohtaamisten keidas ja uusi eläväinen kaupunginosa, jossa hyvinvointi ja luonto tukevat liikkuvaa työelämää.

Hyväksi luonnolle, hyväksi hyvinvoinnille

Myyntivastaava Maria Monikainen kuvailee, mitä asiakkaat nykypäivän toimitiloilta toivovat.

”Asiakkaidemme päätöksenteko alkaa usein sijainnin valinnasta. Sijainniksi monesti valikoituu alue, joka henkii yrityksen brändiä. Lisäksi sijainnin merkitys korostuu, kun mietitään toimitilojen saavutettavuutta. On tärkeää, että sekä omat työntekijät että yrityksen asiakkaat pääsevät toimistolle helposti julkisilla tai pyörällä. OOPS’issa olemme noin 300 metrin kävelymatkan päässä Leppävaaran juna-asemalta sekä Sellon bussiterminaalilta. Työmatkapyöräilijöille on pyörien säilytystilat ja sosiaalitilat kiinteistön kellarikerroksessa”, Monikainen kertoo.

Myös naapurustolla ja luontoarvoilla on merkitystä. Ei ihme, että OOPS´in puistoalue ja tontin läpi kulkeva Monikonpuro kiinnostavat. On mukavaa ajatella, että voi pitää vaikkapa kävelypalaverin tai lounashetken puron varressa.

”Viihtyvyyden, vihreyden ja kustannusten tulee kulkea käsi kädessä: se mikä on hyväksi luonnolle, on hyväksi myös hyvinvoinnille. Asiakkaita kiinnostaa mm. jokaiseen työpisteeseen tulviva luonnonvalo, automaattisesti säätyvä lämpötila ja valaistus vuorokauden ajan ja ihmisten liikkumisen mukaan sekä laadukas sisäilma. Lisäksi kiinnitetään huomiota energiaratkaisuihin ja resurssitehokkuuteen kuten vedenkulutuksen seurantaan”, Monikainen lisää.

OOPS ottaa ilmastomuutoksen tavoitteet huomioon sadan vuoden perspektiivillä. Ympäristöarvoista kertovat mm. parkkitalon katolle asennettavat aurinkopaneelit, hulevesialueet, alueellisen luonnon monimuotoisuuden tukeminen ja vesistöjen suojelu erityisesti Monikonpuron ja puistoalueen puitteissa.

Tavoitteena on BREEAM-sertifikaatin Excellent-taso

Katso kuva isompana Tavoitteena BREEAM Excellent -taso.

Hyvää fiilistä ja arjen sujuvuutta

Toimitiloilta toivotaan yhtä enemmän pitkää ikää ja muuntojoustavia tiloja, jotka palvelevat erilaisia työskentelytapoja ja -tarpeita sekä sopeutuvat joustavasti yrityksen elinkaaren mukaiseen kehitykseen. OOPS´issa korostuvat myös materiaalitehokkuus, kierrätettävyys ja jaettavuus.

”Tarjoamme vuokralaisille mahdollisuutta liittyä yhteistyökumppaneidemme kanssa Urban Sense -konseptimme mukaisesti testattuihin tilanjakoalustoihin. Palveluiden aktiivisen hyödyntämisen kautta voidaan lisätä tilojen käyttöastetta ja vähentää hukkaa. Yhteinen käyttäjäkokemus syntyy palveluista, hyvästä fiiliksestä ja arjen sujuvuudesta”, kehityshippi Eelis Rytkönen muistuttaa.

Palveluja on kehitetty eri käyttäjäryhmiä ja alueen asukkaita osallistaen. OOPS’issa halutaan kokonaisuutena palvella alueella työskenteleviä, asuvia ja liikkuvia ihmisiä sekä kehittää samaan aikaan elävää kaupunkikulttuuria.

”Vaikka etätyö on nyt lisääntynyt, ihmiset haluavat mennä myös toimistolle, nähdä työkavereita, tehdä yhdessä, kokea yhteisöllisyyttä. Kun toimitilat ovat mahdollisimman toimivat ja viihtyisät, sinne on kiva mennä”, Monikainen ja Rytkönen tuumivat.

 

Mikä OOPS?

  • OOPS (Oasis of Professionals) on Leppävaaran Hatsinanpuistoon, Monikonpuron äärelle rakentuva alue työnteolle, kaupalle, majoittumiselle, liikunnalle, viihteelle ja elämyksille.
  • Erinomainen sijainti keskellä kehittyvää Leppävaaraa. Toimivat kulkuyhteydet kauppakeskus Sellon naapurissa, Kehä I:n, pääjunaradan ja tulevan Raide-Jokerin risteyksessä.
  • Ensimmäiset A- ja B -toimistotalot valmistuvat syksyllä 2021. Seuraavat toimistovaiheet C, D ja E ovat suunnitteilla.
  • Lukuja: 20 000 (vaiheet AB) + 16 000 (vaiheet CDE) m2 toimistotilaa, 30 000 m2 kauppaa ja elämyksiä, 11 000 m2 hotelli, 36 ladattavaa pysäköintipaikkaa, 479 pyöräpaikkaa, joista osa ladattavia

Lue lisää: https://oopsespoo.fi/

Mikä BREEAM?

  • BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) on alkujaan brittiläinen luokitus, joka pohjautuu yhteiseen eurooppalaiseen normistoon.
  • BREEAM kannustaa kestävään ja vastuulliseen rakentamiseen.
  • Järjestelmän avulla voidaan arvioida rakennusten ympäristövaikutuksia, joiden perusteella rakennukselle annetaan pisteitä.
  • Täytettyjen kriteerien perusteella rakennukset jaetaan viiteen luokkaan: Pass, Good, Very Good, Excellent ja Outstanding.

Muita mielenkiintoisia uutisia